Software Update > Missing Avatars > Is it just me?

Anything about use of this forum : NOT about cycling
User avatar
gaz
Posts: 14160
Joined: 9 Mar 2007, 12:09pm
Location: Kent, lorry park of England

Software Update > Missing Avatars > Is it just me?

Postby gaz » 13 Jul 2012, 10:51pm

A number of Avtars aren't displaying; in the following thread I can't see meic's, tigger's or swallow's. They appear as "X User Avatar", the link to the espective user profiles are working.


viewtopic.php?f=7&t=65933


This should display meic's Image but I just get "X Image"

Mine's fine. Image

Any connection to viewtopic.php?f=10&t=65929 ?
There'll be tarmac over, the white cliffs of Dover ...

User avatar
meic
Posts: 19355
Joined: 1 Feb 2007, 9:37pm
Location: Caerfyrddin (Carmarthen)

Re: Software Update > Missing Avatars > Is it just me?

Postby meic » 13 Jul 2012, 10:54pm

Mine still looks the same to me. :D :wink: 8)


I have a Deja vu feeling.
Yma o Hyd

User avatar
gaz
Posts: 14160
Joined: 9 Mar 2007, 12:09pm
Location: Kent, lorry park of England

Re: Software Update > Missing Avatars > Is it just me?

Postby gaz » 13 Jul 2012, 11:06pm

I can still see the emoticons, most of them just look different.

But a number of the Avatars aren't there, of course in some cases this could be considered an improvement. :wink:
There'll be tarmac over, the white cliffs of Dover ...

thirdcrank
Posts: 30804
Joined: 9 Jan 2007, 2:44pm

Re: Software Update > Missing Avatars > Is it just me?

Postby thirdcrank » 13 Jul 2012, 11:28pm

meic wrote:Mine still looks the same to me. :D :wink: 8)


I have a Deja vu feeling.


Your accents are missing as well. Perhaps it doesn't show Welsh accents. :wink:

User avatar
Alex L
Posts: 625
Joined: 13 Sep 2011, 12:31am
Location: Staffordshire

Re: Software Update > Missing Avatars > Is it just me?

Postby Alex L » 14 Jul 2012, 1:19am

Presumably you are using IE to have the red x instead of an image. The text you are seeing is what's know as an "alt" tag.

That's a strange problem as you can see your image (jpg format). But not some others in .jpg. Also meic used the .gif format and that's not working yet avatars are.

If you want a hand fixing it I might need to know a bit more info, such as what browser/version you are using.

A fix may be possible by clearing your cache. Otherwise could be the way PHPBB is built that your version of IE reads it incorrectly.

User avatar
Mick F
Spambuster
Posts: 50933
Joined: 7 Jan 2007, 11:24am
Location: Tamar Valley, Cornwall

Re: Software Update > Missing Avatars > Is it just me?

Postby Mick F » 14 Jul 2012, 9:33am

Loads of avatars missing.
If you can see your own, can others do too?
No, not always.

Wots goin on?
Mick F. Cornwall

User avatar
gaz
Posts: 14160
Joined: 9 Mar 2007, 12:09pm
Location: Kent, lorry park of England

Re: Software Update > Missing Avatars > Is it just me?

Postby gaz » 14 Jul 2012, 9:34am

thirdcrank wrote:
meic wrote:Mine still looks the same to me. :D :wink: 8)


I have a Deja vu feeling.


Your accents are missing as well. Perhaps it doesn't show Welsh accents. :wink:


Déjà vu. Yes I can confirm that it's only the Welsh edition of the board that's suffering from missing accents.

Alex L wrote:Presumably you are using IE to have the red x instead of an image. The text you are seeing is what's know as an "alt" tag.

Yes I'm using IE, but an experimental switch to Firefox alos fails to display these Avatars.

Alex L wrote:That's a strange problem

Most of my problems fall into that category.

Alex L wrote:If you want a hand fixing it I might need to know a bit more info, such as what browser/version you are using.

Windos XP, SP3, IE8. Firefox was on 3.6 (not too worried I hardly ever use it) but I've now upgraded to 13.0 and the problem persists.

Alex L wrote:A fix may be possible by clearing your cache. Otherwise could be the way PHPBB is built that your version of IE reads it incorrectly.

I tend to shy away from weblinks offering to clear my cash. :wink: IE8 is set to auto-clear cache at end of each browsing session, double checked and run the deletion sequence, rebooted, problem is still there.

PS I can no longer see your Avatar or TCs
There'll be tarmac over, the white cliffs of Dover ...

User avatar
gaz
Posts: 14160
Joined: 9 Mar 2007, 12:09pm
Location: Kent, lorry park of England

Re: Software Update > Missing Avatars > Is it just me?

Postby gaz » 14 Jul 2012, 9:37am

Mick F wrote:Loads of avatars missing.
If you can see your own, can others do too?
No, not always.

Wots goin on?


You show me yours Image and I'll show you mine Image. :wink:
There'll be tarmac over, the white cliffs of Dover ...

User avatar
Mick F
Spambuster
Posts: 50933
Joined: 7 Jan 2007, 11:24am
Location: Tamar Valley, Cornwall

Re: Software Update > Missing Avatars > Is it just me?

Postby Mick F » 14 Jul 2012, 9:58am

I logged off a few minutes ago and back came on as a lurker.
The same avatars that I couldn't see as Mick F, were the same ones missing as a lurker.

Therefore, if your avatar's missing, it's missing.
Mick F. Cornwall

User avatar
gaz
Posts: 14160
Joined: 9 Mar 2007, 12:09pm
Location: Kent, lorry park of England

Re: Software Update > Missing Avatars > Is it just me?

Postby gaz » 14 Jul 2012, 2:01pm

Hmm, attempting to connect to the URL addresses of the Avatars I cannot see retruns a "Web page cannot be displayed" HTTP 404 Error.

It's just a guess but it seems to me that it's the more recently uploaded Avatars that aren't displaying. TC and meic may have been on the boards for a long, long time but their current Avatars have not.

Whatever the cause it is most vexatious.
There'll be tarmac over, the white cliffs of Dover ...

thirdcrank
Posts: 30804
Joined: 9 Jan 2007, 2:44pm

Re: Software Update > Missing Avatars > Is it just me?

Postby thirdcrank » 14 Jul 2012, 2:05pm

FWIW I can see my own avatar. I cannot see either meic's or alex l's.

User avatar
Alex L
Posts: 625
Joined: 13 Sep 2011, 12:31am
Location: Staffordshire

Re: Software Update > Missing Avatars > Is it just me?

Postby Alex L » 14 Jul 2012, 5:21pm

Just checked, I presume it to be related to the thread you linked to and we just have to wait for a fix.

Browsing incognito I cannot see all avatars, however I can see them when logged in. It may be possible if we re-upload our avatars for the problem to be fixed.

We'll see what the admins say in a few days if problems persist.

I can see Mick F's. See, you don't work purely out of the goodness of your heart. You get priority avatars :lol:

User avatar
gaz
Posts: 14160
Joined: 9 Mar 2007, 12:09pm
Location: Kent, lorry park of England

Re: Software Update > Missing Avatars > Is it just me?

Postby gaz » 14 Jul 2012, 5:24pm

thirdcrank wrote:FWIW I can see my own avatar.
:D
I'm pleased to hear it. Whilst my techno-geek levels are low I suspect this means that users own Avatar's are cached.

So far I'm unable to restore any of the missing Avatars at my end, I suspect they have fallen victim to the latest forum "update". :(

Since my Avatar is still riding along nicely I'll let him be.
There'll be tarmac over, the white cliffs of Dover ...

thirdcrank
Posts: 30804
Joined: 9 Jan 2007, 2:44pm

Re: Software Update > Missing Avatars > Is it just me?

Postby thirdcrank » 14 Jul 2012, 5:29pm

gaz wrote: ...my Avatar is still riding along nicely ...


You can't beat a nice Brooks saddle....

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 1261
Joined: 14 Dec 2006, 8:27pm
Location: Lancing, West Sussex
Contact:

Re: Software Update > Missing Avatars > Is it just me?

Postby admin » 15 Jul 2012, 2:31pm

Apologies, it appears that some avatar images were accidentally deleted in the recent Forum update work... I'll see if I can find backup copies, otherwise please feel free to re-upload your avatar, which will then appear on all your posts.