Garmin Edge Explore - can't search on full UK postcodes

For discussions about bikes and equipment.
mikeymo
Posts: 327
Joined: 27 Sep 2016, 6:23pm

Garmin Edge Explore - can't search on full UK postcodes

Postby mikeymo » 6 Feb 2020, 4:11pm

There's a long thread elsewhere.

In essence - if you're considering a Garmin Edge Explore as a bike sat nav, and want to search by FULL UK postcode, on the device, it can't. You have to sort of mess about with a partial postcode, then house number, then street name.

It's not me, after calling Garmin they confirmed this is how it works, it's not a bug, it's by design and it's not going to change.

Please, if any of you have an 810, don't chip in with "it does on an 810". I know it does, but it doesn't on an Edge Explore (and I don't think it did on the Edge Touring either, so presumably that's the reason).

Hope this helps somebody in their buying decision.

tim-b
Posts: 1150
Joined: 10 Oct 2009, 8:20am

Re: Garmin Edge Explore - can't search on full UK postcodes

Postby tim-b » 6 Feb 2020, 7:19pm

Hi
This is sometimes a limitation of the mapping used. Which maps do you use? Can you trial alternatives?
Regards
tim-b
~~~~¯\(ツ)/¯~~~~

User avatar
RickH
Posts: 4725
Joined: 5 Mar 2012, 6:39pm
Location: Horwich, Lancs.

Re: Garmin Edge Explore - can't search on full UK postcodes

Postby RickH » 7 Feb 2020, 3:09pm

I just checked on my edge 1000 (I'm not sure that I've ever tried to use the postcode search since I bought it late 2016) and that does the same - once you enter the first part of the post code you get a menu giving a choice of just the numbers for the second part. When you've chosen one of those it goes on to Number then Street.

Do the 1030/830/530 give a full poscode search?

I'll have to fire up my old 605 (2008 with city navigator maps) & see what that does.

User avatar
Syd
Posts: 269
Joined: 23 Sep 2018, 2:27pm

Re: Garmin Edge Explore - can't search on full UK postcodes

Postby Syd » 8 Feb 2020, 2:14pm

RickH wrote:I just checked on my edge 1000 (I'm not sure that I've ever tried to use the postcode search since I bought it late 2016) and that does the same - once you enter the first part of the post code you get a menu giving a choice of just the numbers for the second part. When you've chosen one of those it goes on to Number then Street.

Do the 1030/830/530 give a full poscode search?

I'll have to fire up my old 605 (2008 with city navigator maps) & see what that does.

Just checked my 1030 and it behaves in the same way.

nigelnightmare
Posts: 624
Joined: 19 Sep 2016, 10:33pm

Re: Garmin Edge Explore - can't search on full UK postcodes

Postby nigelnightmare » 17 Feb 2020, 3:20pm

Which Garmin's CAN do a full postcode search?

philvantwo
Posts: 673
Joined: 8 Dec 2012, 6:08pm

Re: Garmin Edge Explore - can't search on full UK postcodes

Postby philvantwo » 17 Feb 2020, 5:02pm

Nuvi 2517lm?
[color=#FF0000][/color]

tim-b
Posts: 1150
Joined: 10 Oct 2009, 8:20am

Re: Garmin Edge Explore - can't search on full UK postcodes

Postby tim-b » 17 Feb 2020, 7:29pm

Hi
Etrex 30 won't, but I can use it to search for a full address which works, albeit clunkily, by navigating the on screen keyboard
Regards
tim-b
~~~~¯\(ツ)/¯~~~~